Dé Vrouwenvereniging van Udenhout

Terugblik 

 

Immaterieel erfgoed

7 februari nam De Heer Kees van Kempen, Voorzitter van het schrijversteam van Heemcentrum `t Schoor ons mee door vele traditie`s en gebruiken van vroeger en van nog niet zo lang geleden.

De vraag was: hoeveel traditie`s en gebruiken geven we actief door aan onze kinderen en kleinkinderen.

Zo`n 50 leden luisterde en namen actief deel aan deze lezing die vol enthousiasme door Kees werd gegeven.

Supermarkt Safari

Met als thema weet wat je eet, zijn we met een gids van Contour de Twern op 23 januari  door de Plus supermarkt in Udenhout gelopen.

Zij wees ons op alle, beterleven en fairtrade producten en wat al de verschillende logo`s betekende en hoe we door bewuster te kiezen van producten het klimaat gunstig kunnen beïnvloeden, alle beetjes helpen.

Terugblik Nieuwjaarsborrel 15 januari 2019:

Ruim 60 leden hebben genoten van een hele gezellige nieuwjaarsborrel in het Raadhuis. Jammer genoeg waren er veel afmeldingen vanwege ziekte en verkoudheid. Onze voorzitster Anne-Miek hield een hele mooie toespraak met het gedicht ”even stil staan” (zie kopje ‘gedichten’).

Daarna werd gezamenlijk het glas geheven op het nieuwe jaar 2019. Wel 5 keer gingen Jet v.d. Loo en Joke Moonen rond met hun eigengemaakte hapjes. Er werd heel wat afgekletst in een open – ontspannen sfeer. Het was echt een verwen-avond voor onze leden. Bedankt allemaal!

Kerstviering 2018

In een sfeervol " het Plein" bezochten ruim 100 leden van Eva de Kerstviering, welke deze keer opgeluisterd werd door het koor Resonet en enkele leden van Eva, die, onder begeleiding van Wil Seegers en Willy Marcelis op geheel eigen wijze een Kerstrevue ingestudeerd hadden.

Surprise-avond

vol verwachting klopte ons hart, zou de goede man wel komen? waren we braaf genoeg geweest?

Jawel hoor! hij bracht zelf zijn neef Santa mee.

En wat waren er weer veel leuke attentie`s bedacht!

Pubquiz

26 oktober hebben we een pubquiz georganiseerd waarbij we over verschillende rubrieken zoals geschiedenis van Udenhout, puzzels, huishouding enz. vragen kregen.

De 43 deelnemer werden in groepen verdeeld, er werd fanatiek gestreden, de groep met de meeste goede antwoorden kregen elk een leuk prijsje .Een avond voor herhaling vatbaar.

Verwendag 80 plussers 2018

19 Juli was het zover, met 24 leden zijn we naar de Belvertshoeve in Oisterwijk geweest.

De Belvertshoeve was de locatie waar wij, 80plussers, heengebracht werden door de gastvrouwen, die ons zeer galant van huis hadden opgehaald.

Een groot gezelschap, ruim 30 personen, vulde er het overdekt terras. Voorzitter Anne-Miek verwelkomde ons met de wens er een mooie dag van te maken.

Onder het genot van koffie/thee met gebak werd door de directrice en een jongeman de doelstelling van de Belvertshoeve uitgelegd.

De organisatie begeleid jongeren van 18 tot 27 jaar met gedragsproblemen, om hen weer op het goede spoor te brengen. Het is een 24 uurs opvang,waarin leren, werken en wonen centraal staan, evenals orde en regelmaat, en vasthouden aan de dagelijkse routine.

Er zijn 3 leerprojecten: Horeca, dierenverzorger en terreinbeheer.De jongeman vertelde met trots over zijn ontwikkeling en behaalde diploma`s. De lunch, een "high tea"was door de leerlingen goed verzorgd en smakelijk. De dis werd eer aangedaan en er werd vooral gezellig met elkaar gesproken. Na de lunch werd in de tuin een groepsfoto gemaakt die de bijeenkomst moest vereeuwigen. 

Met een verfrissend drankje ter afsluiting en een wel-thuis voor allen van het bestuur, werd deze dag afgesloten. 

Jeu de boules toernooi van Gilde St Joris

Op zaterdag 27 oktober namen 15 dames van EVA deel aan het jeu de boules toernooi van Gilde St Joris in Udenhout. EVA Udenhout haalde de 5e prijs “De Knecht” met als speelsters Mia Veldt, Toos Vereijken en Jossy van Loon als teamleidster. Mede dankzij het mooie weer, de onderlinge sfeer van de deelnemende verenigingen en de sportiviteit is het een gezellige middag geworden.

Oma trakteert

Woensdag 17 oktober zijn we onder het motto "Oma trakteert" begonnen met vliegers maken om ze daarna in de duinen op te gaan laten, onder een stralend zonnetje genoten de oma`s en kleinkinderen van het plezier wat dit met zich meebracht.

Als afsluiting mochten we bij Annie en Bart pannenkoeken gaan eten .

Jaarreisje naar Garderen, Zandsculptuur

Met een volle bus dames uit Berkel – Enschot en Udenhout op naar de zandsculpturen van de Hollandse meesters in Garderen! Ontvangen met koffie en appeltaart.Ieder kon hierna volop genieten van de prachtige kunstwerken gemaakt door vele geduldige creatieve handen.Ook de prachtige tuin met beelden en de smaakvol ingerichte winkel viel bij vele in de smaak. Na een zeer verzorgde lunch bij de molen in Harskamp een mooie rondtoer met uitleg van flora en fauna over de Veluwe. Met een goed diner en gezellige gesprekken de dag afgesloten. Mede door de goede organisatie en het weer een geweldig leuke dag!

 

Fietsen naar de kersenhof,

Een mooie fietstocht met een gezellige koffiestop bij Puk en Muk bracht ons naar Raamsdonkveer. Daar een goede uitleg van een goed en druk hardwerkend familiebedrijf dat nu in het hoogseizoen op volle toeren draait. Met een leuke kratten trein tussen de kersenbomen een rondleiding met uitleg. 

Een heerlijke lekkernij met koffie ter afsluiting en een bezoek aan de winkel om voor het thuisfront kersen mee te nemen. Op de terugweg nog bij het Efteling golfpark geklets onder het genot van een drankje.

Wederom een leuke dag!

 

Verslag Jeu de boules 4 juli 2018

Gezellige warme zomeravond en veel dames die er zin in hadden daar ze allemaal ruim voor de tijd aanwezig waren.  Iedereen die meedeed was erg fanatiek bezig, het ging soms echt om millimeters en dus moest er regelmatig de meetlat aan te pas komen omdat het om winnen of verliezen ging. In de pauze was het even bijtanken en dan weer aan de slag. Het leidde tot het volgende resultaat dat Toos Verijken de 1e plaats had en we 2 poedel/aanmoedigingsprijzen hadden ivm gelijke stand en dat waren Joke Brabers en Joke van Balkom! Al met al een geslaagde jeu de boules avond.

Beeldhouwen

Anja, Riky en Andrea zijn bij Mevr. van Erp gaan beeldhouwen zie hiernaast het geweldige resultaat van de dames.

Zijden sjaal schilderen

Dinsdag 20 maart werd de workshop “zijden sjaal schilderen” gegeven door Mieke Huizinga. Mieke had verschillende voorbeelden meegebracht zodat we een idee kregen van een eindresultaat. Naar de hand hiervan kozen we de kleuren die bij ons pasten. We kregen uitleg wat de volgorde van het beschilderen was Sjaal nat maken, opspannen, beschilderen met grote vlakken, kleinere accenten aanbrengen. Toen de verf nog nat was werd de sjaal bestrooid met zout. Dit gaf mooie effecten. Na het strijken , nog even naspoelen en drogen bewonderden we elkaars mooie resultaten.

Een leuke workshop met een mooie zijden sjaal als resultaat.

Internationale vrouwendag

8 maart "Internationale vrouwendag" hield Eva haar jaarvergadering, in het kader van de vrouwendag  kregen de leden naast het officiële  gedeelte  enkele verwenmomentjes aangeboden men kon een keuze maken  uit o.a een workshop handmassage, uitleg over bijzondere vrouwen van Udenhout verzorgt door `t Heem , een klankschalen sessie en een workshop  over gezonde voeding .

Hoe werkt de gemeente
Er zijn 22 leden op deze activiteit “hoe werkt de gemeente” aanwezig. Linda Oerlemans en Claudia Dankers stellen zich voor als leden van lijst 8 voor Tilburg. Zij geven een uiteenzetting wat hun taak binnen de gemeente inhoud. Claudia zet zich vooral in voor deugdelijke bestrating en bomen onderhoud.Linda is betrokken bij de voedselbank in Tilburg. Zij zetten zich er voor in dat mensen in Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot zich prettig voelen en fijn kunnen wonen.Er werd een gemeenteraadsvergadering na gebootst. Door het kiezen van een burgemeester en een wethouder die de vergadering leiden.

De andere aanwezigen werden onderverdeeld om hun zegje te doen hoe het wonen in Udenhout er in de toekomst uit moet zien. Als voorbeeld werd gekozen de verbouwing van Huize Vincentius met daarin verschillende soorten appartementen. Dit werd een interessante discussie.

 

Wandeling in natuurgebied ‘den Brand’ op vrijdag 19 januari  was een belevenis.

Met 21 leden gingen we natuurgebied ‘den Brand’ verkennen na de veranderingen in de afgelopen tijd. Een deel van de Zandleij is gedempt en waterlopen zijn gewijzigd. Goed en wel op weg werden we overvallen door een fikse hagelbui…. (Het was toch een “snert”wandeling!) Even later klaarde het op en de rest van de middag genoten we volop van de mooie uitzichten, de rietvelden, de wilgen en het moeras, de omgevallen bomen en het water en blubber overal.

De beloning na ruim 2 uur ploeteren was een kom snert…….. heerlijk.

 

 

  •  

  •