Leesclub

 

 

De meesten onder ons zullen wel weten wat de leesclub doet, maar voor diegenen die dit nog niet weten zal ik een korte uitleg geven.

Wij zijn een groep van 10 personen die eens in (ongeveer) 6 weken bij elkaar komen bij iemand thuis.

We hebben dan een boek gelezen wat we gezamenlijk gaan bespreken.

Het zijn boeken die op school ook gelezen (moeten) worden en waar wij ook voor gekozen hebben.

Eerlijk gezegd valt het soms niet mee omdat er toch ook boeken bij zitten die je niet aanspreken.

Uiteraard merk je dat pas als je gaat lezen!

Gelukkig zijn dat niet veel boeken en heeft uiteraard niet iedereen dezelfde mening. Zo kan ondergetekende een boek verschrikkelijk vinden maar is de enige in de groep. Doordat je dat boek dan gaat bespreken kun je toch weer anders tegen het betreffende boek aankijken.

Het zijn boeken van de Lijsterlijst en er zitten boeken bij waar je niet meteen voor zou kiezen. Dat maakt het extra leuk om en te lezen en te bespreken.

Gezelligheid in onze groep ontbreekt ook niet.

We starten ons nieuwe seizoen (en eindigen eigenlijk ook zo) om met ons allen ergens lekker te gaan lunchen. Een goede manier om te beginnen, nietwaar.

Lange tijd was Corrie Roovers onze leidster maar helaas door een ongeval moest zij dit laten vallen. Het heeft lang geduurd voordat ze zover opgeknapt was dat ze weer deel kon uitmaken van de leesclub. Gelukkig is dat wel gebeurd, alleen nu als deelnemer aan de groep. Van Corrie hebben we geleerd hoe we kunnen beginnen en doen we allemaal een duit in het zakje om de middag goed maar ook gezellig te laten verlopen. We zijn dan ook heel blij dat Corrie weer bij de leesclub is.

Marion.