Leesclub

 

Het lijkt zo kort geleden dat ik een stukje voor het boekje van EVA schreef over de Leesclub en zie hier het jaar is weer om en we kunnen een nieuw stukje schrijven.

 

We zijn aan het nieuwe seizoen begonnen en hebben nu het eerste boek gelezen.

Om erin te komen een niet al te dik exemplaar want het moet toch binnen een bepaalde tijd gelezen zijn zodat we het samen kunnen bespreken.

Voor een “dik” exemplaar boek trekken we  6 weken uit voordat de bespreking volgt en voor dunnere exemplaren ongeveer 4 tot 5 weken.

 

De bijeenkomsten van de beide leesclubs zijn niet alleen leerzaam maar sowieso heel gezellig en kunnen ook heel hilarisch zijn. Bijv. door verhalen van vroeger (die indirect toch met het boek te maken hebben) en dingen die iemand nu meemaakt.

Zoals gezegd, gezellig is het altijd met een warme sfeer maar ook droevige onderwerpen komen aan bod en dan kunnen we wel eens last hebben van een wat bedrukte stemming.

Dat is niet erg, ook hierover kan gepraat worden en als we naar huis gaan is iedereen tevreden over de bespreking en regelmatig ook omdat iemand zijn hart heeft kunnen uitspreken.

Nogmaals indirect heeft het altijd met het boek te maken maar het kan het ook op een van ons betrekking hebben.

 

Zo zie je dat het veel meer inhoudt dan alleen maar lezen en wat vragen beantwoorden.

De vragen zijn uiteraard ook belangrijk omdat die betrekking hebben op het boek wat gelezen is maar echt ook de discussies er omheen zijn van belang.

Soms wordt wel van het boek afgeweken (dat mag) maar als het te lang aanhoudt is er altijd wel iemand die terug gaat naar het boek.

Bij ons clubje is ondergetekende die dan roep BOEK en iedereen is dan weer terug bij het gelezen boek!

Een leesclub is binnen EVA een belangrijk onderdeel wat nooit verloren mag gaan.!!                                                                                                    

Marion van Laarhoven-Raynor