Dé Vrouwenvereniging van Udenhout

Leesclub

 

Zoals iedereen wel bekend zal zijn bestaat er binnen onze vereniging een leesclub, die bestaat  uit 2 groepen (een groep bestaat uit 6 personen en de tweede groep uit 7 personen)  die onafhankelijk van elkaar boeken lezen.

De ene groep leest De Grote Lijsters die ieder jaar uitgegeven wordt, denk aan het eerste boek wat deze groep gaat lezen Holy trientje van Anne Gine Goemans  en de andere groep heeft het besluit genomen zelf een lijst op te stellen en start met het boek Cliffrock Castle van Josephine Rombouts.

Zo zie je dat binnen een leesclub er verschillende manieren zijn om samen te lezen.

 

Ook dit jaar beginnen de 2 twee groepen weer met boeken lezen en hierover discussiëren. Het is al eens meer gezegd: echt interessant en mooi hoe de discussies verlopen.

Soms gaat het ver terug in de tijd, soms komen persoonlijke gebeurtenissen naar voren waar ook over gepraat wordt en uiteraard hebben we ook altijd wel tijd voor een “gezellig” babbeltje meestal onder het genot van een glaasje en een hapje.

Al met al fijne mensen die geïnteresseerd zijn in boeken lezen.

 

Hoe verloopt een discussie over het boek.

Er zijn sites waarop over het betreffende boek vragen gesteld worden en die kunnen dus ook door een van de groepen behandeld worden.

Vaak is het zo dat gaandeweg allerlei vragen aan de orde komen die te maken hebben met het betreffende boek en dat daar dan over gepraat wordt.

In ieder geval is het zo dat het hele boek aan de orde komt.

Uiteraard hoe meer mensen hoe meer verschillende meningen

Van deze avond wordt een verslag gemaakt zodat iedereen, als men dat wil, alles nog eens even terug kan lezen.

 

De eerste bijeenkomsten zullen beginnen in september en tijdens het seizoen zullen in ieder geval 5 boeken gelezen worden.

Ons leesseizoen eindigt meestal in april.