Dé Vrouwenvereniging van Udenhout
  • Koninklijke Onderscheiding.

Donderdag, 26 April heeft Joke de Jong, penningmeester van onze vereniging, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Zij kreeg deze onderscheiding vooral omdat ze al ongeveer 30 jaar vele werkzaamheden voor de voormalige KVO en de nu huidige EVA, vrouwenvereniging Udenhout verricht.

Alle activiteiten die zij mee organiseert worden altijd tot in de puntjes geregeld. Zij is een duizendpoot voor onze vereniging. Ook Volksdansgroep 't Akkedeert mag op de inzet van Joke rekenen. Sinds 2007 is zij hier actief als penningmeester en notuleert zij de vergaderingen.

Ook maatschappelijk is Joke betrokken bij onze dorpsgemeenschap, want zij heeft ervoor gezorgd dat in het buitengebied de huizen zijn voorzien van goed zichtbare huisnummers, zodat hulpdiensten deze adressen makkelijker kunnen vinden.

Wij willen ze dan ook van Harte Proficiat wensen met deze Koninklijke Onderscheiding. Joke heeft ontzettend genoten. Voor haar was het een dag met een gouden randje.

  • Breien en haken

    Een tiental dames hebben de afgelopen maanden met veel plezier deelgenomen aan de breiavonden welke een keer in de 14 dagen op dinsdag avond van 19.30 tot 21.30 uur werden gehouden.

    Voor die gene die het breien en/of haken niet machtig waren bood Rian van Vegchel ondersteuning.

    Op dit moment hebben we de zomerstop  en willen  in oktober weer van start gaan, ook willen we dan bekijken of we mogelijk ook nog kunnen breien voor een goed doel.

  • Jaarvergadering 2018

67 leden van Eva waren aanwezig op de jaarvergadering, helaas moesten een 10 tal leden verstek laten gaan door ziekte.

Na de opening van de voorzitter kon men beginnen aan het officiële gedeelte  waarin o.a gestemd moest worden voor herbenoeming in het bestuur van Mevr. Joke de jong en Mevr. Anneke Manders beide werden met voltallige stemmen herbenoemd. 

Mevr. Willy Marcelis  is bereid gevonden om zitting te nemen in het bestuur ook zei werd als bestuurslid ingestemd door de aanwezige leden.

In het kader van´ Vrouwendag' werden de aanwezige na het officiële gedeelte in de watten gelegd met kleine verwen momentjes zo kon men o.a meedoen met een workshop handmassage, voeding- advies  en een klankschalen sessie.

Heemcentrum ~t Schoor  verzorgde een kleine tentoonstelling van bekende en vooraanstaande vrouwen uit Udenhout.

Voor het nieuwe jaar wensen wij u:

TIJD OM VAN DE KLEINE DINGEN TE GENIETEN

Rust om stil te staan bij mooie momenten

Sterkte om tegenslagen te verwerken

Vriendschap om je hart te verwarmen

Humor om wat somber is te kleuren

Een glimlach om elke dag mee te beginnen